חיסכון לכל ילד – משרד האוצר והביטוח הלאומי
ברוב המקרים המעטפות הנוחתות בתיבת הדואר שלנו מביאות חדשות לא נעימות (חובות ומשימות) אך הפעם חיכתה לכולנו הפתעה: אם יש לכם ילדים, לאחרונה קבלתם מעטפה מהמוסד לביטוח לאומי שבישר בגאווה "אנו שמחים להודיע שבחודש ינואר 2017 יפתח הביטוח הלאומי תוכנית חיסכון לילדך". מה זה חיסכון לכל ילד? כל הפרטים – במאמר שלפניכם.
להצטרפות לחיסכון לכל ילד לחץ כאן
התקשורת הזכירה שוב ושוב, המומחים ניתחו והיו גם כאלה שלגלגו. חיסכון לכל ילד אמנם לא יגרום לילדינו להתעשר, אבל מדובר באמצעי מבורך שרצוי להכיר ולמקסם את תרומתו. אכן מדובר בסכום קטן, אבל בכל זאת מדובר בהישג ובאמצעי שיתרום לילדים שלנו. בימים בהם רובנו בקושי גומרים את החודש, נעים לדעת שיש מי שדואג לעתיד ילדינו וחוסך עבורם כסף שאינו נגרע מהתקציב החודשי שלנו. אז מה זה חיסכון לכל ילד? איך זה עובד? מה נדרש מכם לעשות ולדעת? ואיך תפיקו את המיטב מהמתנה הפתאומית שקבלתם מהמדינה?
מהו חיסכון לכל ילד?
חיסכון לכל ילד הוא שמה של תכנית משותפת של משרד האוצר ושל הביטוח הלאומי, במסגרתה תיפתח תכנית חיסכון לכל ילד הזכאי לקצבת ילדים. התכנית תפתח בינואר 2017 ותפעל עד שימלאו לילד 18 שנים.
כמה כסף מופקד ועל ידי מי?
לתכנית החיסכון יופקד בכל חודש באופן אוטומטי, על ידי המוסד לביטוח לאומי, סכום של 50 ש"ח שלא ייגרע מקצבת הילדים. בנוסף, עם פתיחת התוכנית יופקד סכום רטרואקטיבי חד פעמי עבור החודשים מאי 2015 עד דצמבר 2016 .יש אפשרות להגדיל את סכום החיסכון: לפי בקשתכם, יופרשו 50 ש"ח נוספים מקצבת הילדים ויעברו לחיסכון.
מה קורה כשהילד מגיע לגיל 18?
ניתן למשוך את הכספים שנחסכו וניתן להמשיך את החיסכון עד גיל 21. במועד "שבירת" החיסכון יקבל הילד 500 ש"ח נוספים.
היכן תתנהל תוכנית החיסכון?
ישנה רשימה של קופות גמל ושל בנקים מתוכה תוכלו לבחור על מנת להקים ולנהל בהם את תוכנית החיסכון. המוסדות נבדלים ביניהם באפשרות לעבור בין קופות גמל ובמסלולי ההשקעה המוצעים. עליכם, כהורים, לבחור היכן תנוהל תוכנית החיסכון ובאיזה מסלול יושקעו הכספים.
חיסכון לכל ילד – השורה התחתונה: מה ההורים צריכים לעשות?
אחרי שלמדתם כל מה שצריך לדעת, הגיעה העת להבין מה לעשות – שלב אחר שלב:
- לבחור סכום לחיסכון – לשם כך עליכם להיכנס לאתר "חיסכון לכל ילד", לאתר הביטוח הלאומי או לחייג *2637 ולבחור את סכום החיסכון.
- לבחור מוסד ומסלול לחיסכון – בעזרת אותם אמצעים, אינטרנט או טלפון, בחרו את המוסד בו תיפתח תכנית החיסכון, ואת המסלול. את רשימת המוסדות הרלוונטיים, בנקים וקופות גמל, ניתן למצוא באתרי האינטרנט הרלוונטיים. הבחירה תלויה בגורמים מגוונים ועליכם לשקול את היתרונות ואת החסרונות של כל גוף ואת היתרונות ואת החסרונות של כל מסלול חיסכון. אם לא תבצעו בחירה עד לתאריך 6.17, ייבחרו עבורכם מוסד ומסלול באופן אקראי על ידי הביטוח הלאומי.
- לחכות ולקוות – לאחר הבחירה עליכם להתעדכן במצב החיסכון וברווחים שהופקו. מידע ישלח לביתכם על ידי הגוף המנהל בכל שנה. במקרים מסוימים תוכלו "לשנע" את החיסכון למסלול או למוסד מנהל אחר. בכל מקרה, עם חלוף הזמן הכספים והרווחים יצטברו, כך שילדכם יוכל לפדותם בהגיעו לגיל 18 או לגיל 21, לפי בחירתכם.