ניהול של החיסכון לפנסיה הוא פעולה שחייבים לבצע כל הזמן, ובאופן שוטף. ממש כמו שאתם עוקבים אחר תלוש השכר שלכם, עקבו אחר הפנסיה שלכם ונהלו את קרנות הפנסיה ואת החסכונות השונים בצורה נכונה. בצעו שינויים מעת לעת בעקבות שינויים במצבכם הכלכלי, הוסיפו מוטבים לחשבונות או הסירו מהם מוטבים, בדקו מה סך דמי הניהול ונסו להוריד אותו עד כמה שאפשר, וכן הלאה.
ניהול נכון של החיסכון שלכם לפנסיה ישפיע בצורה ישירה על הסכומים אותם תקבלו ברגע שתגיעו לגיל הפנסיה ותפרשו מהעבודה. ניהול נכון יכול לחסוך לכם מאות שקלים בחודש ולהגדיל את קצבת הפנסיה העתידית שלכם בצורה משמעותית מאוד.
אילו מצבים מצריכים עדכון של חשבון הפנסיה?
באופן כללי, פעם בשנה כדאי לבדוק את החשבון הפנסיוני ואת הדו"ח השנתי שקיבלתם עבורו, ולבדוק האם הוא מתאים לכל הצרכים שלכם או שישנם שינויים אותם אתם יכולים וצריכים לבצע בחשבון. למשל, בחודש נובמבר האחרון נכנסה רפורמה של קרנות פנסיה ברירות מחדל אשר מציעות דמי ניהול נמוכים מאוד, וגם אם לא תעבירו את הפנסיה שלכם לאותן קרנות, אתם יכולים לנצל את ההזדמנות בכדי לנהל משא ומתן עם החברה בה מנוהלת קרן הפנסיה שלכם כרגע ולהוריד את סכומי העמלות שאתם משלמים על ניהול החשבון.
מספר מצבים ספציפיים בהם חשוב מאוד לבצע עדכון של קרן הפנסיה
- שינוי במצב המשפחתי – נישואין, ילדים שנולדו, גירושין או כל דבר דומה אשר מהווה שינוי במצב המשפחתי שלכם הינו שינוי שחשוב לעדכן בקרן הפנסיה שלכם. חשוב מאוד בכל מצב כזה לבדוק עם סוכן הביטוח שלכם מהו העדכון הנדרש, והאם אתם צריכים לעדכן את הכיסוי הביטוחי שלכם בהתאם לסטטוס החדש.
- קרבה לגיל הפרישה לפנסיה – חברות הפנסיה השונות מציעות מגוון רחב של מסלולי השקעה ברמות סיכון שונות, וככל שאתם מתקרבים לגיל הפרישה כדאי לכם לבחור במסלולים סולידיים יותר ובעלי אחוזי סיכון נמוכים יותר, בכדי להקטין את הסיכוי לכך שיהיו הפסדים בקרן הפנסיה שלכם ממש לפני מועד הפרישה.
- שינוי בתנאי ההעסקה – אם יש שינוי בתנאי ההעסקה שלכם – פיטורין, השעיה, שינוי בגובה השכר וכיוצא באלה, חשוב לשבת עם מומחה פנסיוני, לבחון את התכנית שלכם בהתאם למצב הקיים ולעדכן אותה בהתאם לכך.
- הופכים לעצמאיים – אותו תהליך יש לבצע במקרה בו אתם הופכים משכירים לעצמאיים, וכאן עליכם להתחיל לבצע את ההפרשה לפנסיה בעצמכם. כיום ניתן לראות עצמאיים רבים אשר בשל קשיים פיננסיים שונים, במיוחד בשנים הראשונות של העסק, מוותרים על ההפרשה לפנסיה – אך מדובר בטעות. בסופו של דבר, כאשר תגיעו לגיל בו תהיו זקוקים לכסף הזה, הוא לא יהיה שם. לכן, הקפידו להפריש בכל חודש לפנסיה, גם אם זהו סכום נמוך יחסית, הוא תמיד יהיה עדיף על האלטרנטיבה, בה לא הפרשתם כסף כלל.