לתכנון פרישה מקצועי השאירו את פרטיכם:
רגע הפרישה מעבודה הוא רגע מיוחד. סוג של שמחה מהולה בקצת עצב. וכדי להמתיק את היום הזה, אנו מזכירים כי לזכות העובד או העובדת הפורשים מעבודה צפוי לעמוד מענק פרישה. מענק זה מכיל רכיבים שונים, עליהם נעמוד כעת. כמו כן, נסביר האם וכיצד ניתן להשיג פטור ממס עבור מענק זה.
איך נקבע מענק פרישה
בישראל נהוגים הרבה מאוד חוקי עבודה. עם זאת, חשוב לומר כי החוק לא מחייב מעסיק לשלם לעובד מענק ביום הפרישה. זאת, במידה והעובד איננה מפוטר, אם אין סיום יחסי עבודה כגון התפטרות כדין פיטורין. אך זהו מענק מאוד נפוץ ומקובל. אם כן, המענק הזה נקבע בצורה אחרת: בהסכם שבין העובד לבין המעסיק או בין המעסיק לבין ארגון עובדים יציג. בסכם עבודה או חוזה עבודה יכולים בהחלט לכלול סעיף שמבטיח מענק פרישה, בגיל פרישה, בגיל מוקדם יותר או בעת סיום יחסי עבודה.
מה כולל מענק פרישה
על פי רוב, מענק הפרישה שמשולם לעובד כולל פדיון של זכויות המגיעות לו, למשל פדיון דמי חופשה ו/או פדיון ימי מחלה. כמו כן, משולמים גם דמי הבראה שנצברו. בהחלט אפשרי כי המענק יכלול עוד כספים, לרבות פיצויים, דמי הסתגלות ועוד. אם מדובר בסיום יחסי עבודה, ישולמו לעובד על פי התנאים, גם דמי הודעה מוקדמת.
האם משלמים מס על מענק הפרישה
בדומה להכנסה מעבודה, מענק הפרישה הינו הכנסה החייבת במס. יחד עם זאת, קיים סף מסוים אשר רק מעליו יחויב העובד במס. הכלל הקובע הינו על פי רוב פטור ממס בגין מענק השווה לשכר חודשי, על כל שנת עבודה. במקרים מסוימים, ניתן לבקש הגדלה של הפטור או לנקוט צעדים להפחתת המס (בעזרת תכנון מס מושכל). וזו הנקודה החשובה: ליווי מקצועי יוכל להקטין תשלומי מס, כחוק.