לתכנון פרישה מקצועי השאירו את פרטיכם
את הזמן אי אפשר לעצור. חשוב לזכור זאת היטב בגיל העבודה. מי שכיום מתפרנס מעסק עצמאי או מעבודה שכירה יצטרך בבוא היום לחיות מנכסים פיננסיים, חסכונות ומשאבים אחרים. ומה שעוד חשוב לדעת, זה שאי אפשר לחיות בגישת ה"יהיה בסדר". בגלל שתוחלת החיים עלתה מאוד (וזה טוב), כולנו צפויים לחיות הרבה מאוד שנים מבלי שתהיה לנו הכנסה קבועה מעבודה. כדי להיערך לכך, יש לבצע תכנון פרישה, כי קצבאות ביטוח לאומי בלבד אינן מספיקות כלל. ושלא תהיה טעות, לא מדובר על צעד שעושים כאשר הפרישה והפנסיה בפתח. חשוב לבצע את התכנון הזה כמה שיותר מוקדם. הסיבה לכך: כך ניתן לנקוט בצעדים הנכונים ביותר לצורך עיבוי המשאבים שיעמדו לרשותנו לאחר היציאה לגמלאות.
מה בדיוק עושים בתכנון פרישה
תכנון פרישה כולל ביצוע תחשיבים ואומדנים לגבי המשאבים שיעמדו לרשותנו בגיל פרישה, כלומר 67 לגברים ו-62 לשנים. את התכנון הזה מבצעים יד ביד עם יועצים פיננסיים הבקיאים בנושאים כלכליים, השקעות, אשראי, ביטוחים וכדומה.
בתכנון הפרישה מבצעים מיפוי של כלל הנכסים, שצפויים להניב בעתיד הכנסה כתחליף למשכורת. למשל, לוקחים בחשבון נכסים פיננסיים, כגון קופות גמל, ביטוחים, פיקדונות לזמן ארוך, נדל"ן. מתוך זה, מחסירים את ההוצאות וההתחייבויות. אשראי ומשכנתאות, הלוואות לרכב וכיוצא בזה. מומלץ להתייחס גם להוצאות צפויות נוספות, כגון החלפת רכב בעתיד, מימון אירוע לילדים, מעבר דירה. ככל שהתחשיב יגלם הוצאות בצורה נאמנה יותר, לרבות הוצאות צפויות בשל שינוי אפשרי במצב בריאות למשל, כך התחשיב יהיה נכון יותר.
המטרה, שמירה על רמת חיים גבוהה
בסופו של דבר, בעזרת הנכסים הנוכחיים בתוספת החסכונות שיצברו עד לפרישה, אפשר לבצע היוון. כלומר, בודקים מה תהיה ההכנסה החודשית שתאפשר לשמור על רמת החיים המצופה. ככל שמבצעים את התחשיב בגיל מוקדם, כך ניתן להבטיח שההכנסה בפרישה תתאים לרמת החיים הנוכחית. ליווי מקצועי בתכנון הפרישה, הדרך שלכם לחיות טוב, גם לאחר הפנסיה