השקעה שמתאימה לכל כיס החל מ 5,000 ש"ח בלבד
הלוואות חברתיות הינן הלוואות שניתנות על ידי יחידים ליחידים או לעסקים באמצעות אתרים אינטרנטים, ללא תיווך של בנקים או חברות אשראי. מקובל לכנות את ההלוואות החברתיות בכינויים נוספים כגון "הלוואות המונים" או "Crowd Funding", וכן "הלוואות עמית לעמית" או "הלוואות P2P", מלשון Lending Peer To Peer (פירוש המילה Peer הינו "עמית").
מקום לאופטימיות
בחודש יולי 2017 אישרה הכנסת את תיקון מס' 4 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), תשע"ו-2016, אשר נועד להסדיר לראשונה את פעילותן של האתרים האינטרנטים למתן הלוואות חברתיות בארץ.
ביום 1.2.2018 חוק הלוואות חברתיות נכנס לתוקף, כחצי שנה לאחר מועד אישורו בכנסת. מי שנבחרה לפקח על הפלטפורמות במסגרת החוק החדש הינה רשות שוק ההון אשר בראשה עומדת הממונה על רשות שוק ההון, הגב' דורית סלינגר.
תחום ההלוואות החברתיות נחשב קיים בישראל מעל 4 שנים וצובר תאוצה רבה, נחשב היום לאחד מאפיקי ההשקעה האטרקטיביים. נכון לשנת 2018 קיימות ברחבי העולם רק עשרות חברות שמאפשרות מתן הלוואות חברתיות. הפעילות בארץ בתחום זה החלה בסוף שנת 2013, כאשר גם כיום יש בארץ רק מספר חברות שעוסקות בו, כגון BTB, ELOAN, TARYA, ובלנדר.
לפרטים נוספים והצטרפות השאירו את פרטיכם:
מטרת התיקון לחוק הפיקוח לשירותים פיננסיים הינה להסדיר לראשונה את הפעילות בתחום ההלוואות החברתיות בארץ ולפקח עליה. אסדרת הפעילות בתחום ההלוואות החברתיות נועדה לעודד פעילות זו ובכך ליצור חלופה לבנקים, חברות כרטיסי האשראי, ולמוסדות החוץ-בנקאיים (שוק אפור) בתחום האשראי, ולהגביר את התחרות מולם. הפיקוח על הפעילות בתחום ההלוואות החברתיות נועד להבטיח ולוודא את ניהולה התקין ולהגן על ציבור הלווים והמלווים, וכן כדי למנוע מגורמי פשיעה וגורמים עבריינים מלעשות שימוש בפעילות זו למטרות בלתי חוקיות. הרגולטור שיפקח על תחום ההלוואות החברתיות בארץ יהיה המפקחת על שוק ההון והביטוח במשרד האוצר, דורית סלינג'ר, ולשם כך ניתנו לה סמכויות פיקוח ואכיפה נרחבות במסגרת התיקון לחוק.
מס על הרווחים
המס שהמשקיעים צריכים לשלם על הרווחים שהם מפיקם מההלוואות שניתנות על ידם עומד כיום על 15%, מאחר שמדובר בריבית שנתית קבועה שאינה צמודה או תלויה בדבר, וזאת במקום 25%, במקרה של רווחי הון צמודים.
בעבר, המס נגבה מהרווח ברוטו, כלומר, לפני קיזוז העמלה שמשולמת לחברות ה-P2P. אולם, בהתאם להחלטת רשות המיסוי שניתנה בנובמבר 2017, המס ייגבה מהרווח נטו, כלומר, לאחר קיזוז העמלה שמשולמת לחברות ה-P2P, דבר שיפחית בפועל את נטל המס, אם כי החיסכון הכספי שנובע מהחלטה זו איננו משמעותי במיוחד, מאחר והוא מסתכם בעשרות שקלים חדשים בודדים לגבי השקעות של מאות אלפי שקלים חדשים.