פעמים רבות אין לדעת מה צופן יום, וזה בדיוק מה שאירע לשני תיירים ישראלים שביקרו באתיופיה. מדובר בגבר צעיר בן 30, ובאישה מבוגרת בת 70 שמצבם הבריאותי העמיד אותם בסכנה, אולם כל הגורמים הרלוונטיים הצליחו לחלצם מהמצב אליו נקלעו במהירות וביעילות.
סיוע של משרד החוץ
מאחר שחייהם של השניים היו נתונים בסכנה, שגרירות ישראל התערבה במקרה. בתחילה הם פונו לבתי חולים באדיס אבבה, מכיוון שהתעורר צורך לנתחם באופן בהול. אנשי משרד החוץ פעלו מעל ומעבר למצופה: הם ליוו את השניים לאורך כל ההליך, עד להתאוששות. פעולת ההצלה לא הייתה פשוטה – כאמור, היו מעורבים בה השגרירות, חדר המצב במשרד החוץ וצוות חילוץ אווירי. כל הגורמים הללו נטלו חלק במאבק על מנת להציל את חייהם של שני התיירים שנמצאו בסכנת חיים ממשית.
מטרת שני התיירים – טיול באתיופיה
כאשר אנו מזכירים את שני התיירים הישראלים, חשוב להכיר בכך שהם לא הגיעו לאתיופיה לשם הרפתקה או לשם טיול תרמילאים. לכאורה, לא הייתה אמורה לארוב להם כל סכנה, אבל המציאות לעתים טומנת בחובה הפתעות בלתי נעימות. הבחור הצעיר נפל על אבן שגרמה לו נזק מורכב באזור הבטן. מכיוון שאיבד הרבה מאוד דם, לא נותרה ברירה אלא לנתחו כמה שיותר מהר. גם האישה המבוגרת נזקקה לניתוח חירום – היא סבלה מחסימת מעיים. שני האירועים התרחשו במקומות שונים באתיופיה במהלך אותו סוף שבוע, והקשר היחיד בין שניהם היה העובדה כי מדובר בישראלים.
הישראלים התנדבו לשמח
שני הפצועים היו בני מזל, לא רק בשל הטיפול הרפואי, אלא גם בשל העובדה שהם זכו לתמיכה רבה. לא מעט תיירים ישראלים הגיעו לבקרם בבית החולים על מנת לשמח אותם וגילו אכפתיות יוצאת מן הכלל. ניתן בוודאות לומר כי שיתוף הפעולה בין כל הגורמים כאחד מנע אסון גדול או אפילו טרגדיה של ממש.
חלקה של חברת PassportCard
האישה בת ה-70 הייתה מבוטחת בחברת PassportCard. אנשי החברה דאגו שרופאים ישראלים יצרו קשר עם הרופאים המקומיים. האשה הפצועה באורח קשה נמצאה במקום מרוחק, ולכן לא היה סיכוי שתזכה לקבל את הטיפול המתאים. אנשי החברה יצרו קשר עם חברות טייס מקומיות, כאלו אשר ייעודן הוא להטיס אנשים שנפגעו. בסופו של דבר, היא הוטסה לבית חולים באדיס אבבה, שם בוצע בה ניתוח והיא ניצלה.