כל מי שטס לחו"ל חייב להיות מודע לכך שקיימות מספר פוליסות לנוסעים למדינות שמעבר לים. על כל מבוטח לדעת איזו פוליסה אמורה להתאים לו ביותר, זאת בהתאם לאופיו של הטיול ולמאפייניו השונים. פוליסת הביטוח מבטיחה לכל מבוטח לטוס בראש שקט וללא דאגות מיותרות.
מהם הכיסויים המוצעים?
ובכן, קיימים כמה סוגים של כיסויים, הנוגעים לגורמים השונים המרכיבים את החופשה. הראשון הוא כיסוי מקיף הנוגע לביטוח הנסיעה. השני מבטיח עזרה למבוטח בעת הנסיעה לאורך כל שעות היממה, שבעה ימים בשבוע. הכיסוי השלישי מבטיח הגנה כאשר המטען אבד או נגנב. ביטוח רביעי הוא ביטוח רפואי. אחרון חביב הוא ביטוח המגן על רכב שכור אשר נגרם לו נזק בעת הטיול.
אשפוז בחו"ל עולה לא מעט כסף
המציאות מצביעה על כך שלא מעט מהנוסעים עלולים לסבול מפציעה בזמן הטיול. לכן, מומלץ לרכוש ביטוח רפואי אשר מבטיח שחברת הביטוח תכסה את הוצאות הטיפול הרפואי וגם אשפוז בבית חולים, בעת הצורך.
ודאו שאתם מכוסים באופן אופטימאלי
כל מי שמתכנן לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל, כדאי שיבדוק האם קיימות מגבלות באשר לכיסוי הרפואי המוצע על ידי חברת הביטוח, ומהו גובהו של הכיסוי. לכיסוי משמעות רבה: אם אדם חלה, נפצע או נפגע והוא נזקק לטיפול רפואי, כדאי מאוד שיהיה מכוסה ככל היותר. זאת, כיוון שלא מעט פעמים בתי החולים דורשים כסף רב בעבור האשפוז והטיפול – בייחוד מתיירים, שכן הם נטולי ביטוח רפואי מקומי. בנוסף לכל זאת, יש לבדוק האם הפוליסה מכסה גם מקרי חירום, כאשר נדרש פינוי או חילוץ מהיר. הפינוי אינו רק במדינת היעד, אלא כולל גם את הטסתו של המבוטח לבית חולים בישראל לשם המשך הטיפול.
מהי הפוליסה המומלצת לטסים לחו"ל?
מכיוון שקיימים סוגים שונים של פוליסות, הדבר עלול לבלבל את המבוטחים. מן הראוי שנעשה קצת סדר בעניין: פוליסה מומלצת היא כזו שמכסה את מרבית מדינות העולם. ישנה פוליסה המכסה מכשירי אלקטרוניקה, כזו המעניקה כיסוי רפואי במקרה בו המבוטח חלה או נפגע, פוליסה המכסה רכוש שהלך לאיבוד או שנגנב וכן הלאה. זאת ועוד, רצוי שהפוליסה תכסה מפני ביטול הטיסה ומפני ביטול הזמנות חדרים בבתי מלון, שניהם משבשים את מהלך החופשה. לבסוף, חשוב לבחור פוליסה המעניקה שירותי חירום 24 שעות ביממה.