עלות הביטוח הרפואי והכיסויים השונים לנסיעות לחו"ל תלוי במידה רבה במצב האישי של כל מבוטח. מסיבה זו יש לענות במדויק ובכנות על השאלות השונות בשאלון הרפואי, על מנת לקבל את הכיסוי המתאים לגיל המבוטח, למינו וכן להיסטוריה הרפואית שלו. אם קיימת בעיה רפואית שהייתה ידועה למבוטח והוא לא ציין זאת בבואו לרכוש פוליסה, הוא עשוי שלא לקבל פיצוי במקרה של בעיה רפואית אחרת הנובעת ממנה בזמן השהות בחו"ל, או במצב של החמרת בעיה קיימת.
אילו מחלות מכוסות בהרחבות למצבים רפואיים שונים?
הרחבות למצבים רפואיים מתאימות לאנשים הסובלים ממחלות לב, מאסתמה, מסוכרת ומדלקת פרקים, וכמו כן ממחלת סרטן פעילה, ממחלות כבד כמו אי ספיקת כבד או שחמת הכבד, מסיסטיק פיברוזיס או ממחלת ריאות כרונית אחרת המצריכה שימוש בבלון חמצן. בנוסף, חולי איידס, בעלי אנמיה אפלסטית, חולי טרשת נפוצה וחולי ALS זקוקים אף הם להרחבות הרלוונטיות למצבם.
אילו עוד מצבים רפואיים מצדיקים הרחבות?
לא רק בעלי מחלות כרוניות צריכים להצהיר על מצבם לפני רכישת הפוליסה, אלא גם מבוטחים הנמצאים במצבים רפואיים שעשויים לגרור החמרה או סיכון. ביניהם ניתן למנות אנשים הטסים לחו"ל שאושפזו מסיבה כלשהי בשלושת החודשים שקדמו לתחילת הביטוח ונשים הרות עד השבוע ה-32 להריונן, מושתלי איברים שונים וכן בעלי נכות מעל 80%.
ומה אם טסים רק לתקופה קצרה של כמה ימים?
גם מבוטחים הטסים ליום אחד בלבד ונמצאים בסיכון מיוחד, חייבים לעדכן את חברת הביטוח לפני רכישת הפוליסה. כמובן, עלות רכישת הביטוח לתקופה קצרה יותר תהיה נמוכה בביטוח שנרכש למספר ימים מול ביטוח שנרכש לחודש, לדוגמה.
מדוע יש לעדכן את חברת הביטוח בהיסטוריה הרפואית?
הסיבה לכך נובעת משלושה גורמים עיקריים: הסכמה של חברת הביטוח לבטח חולה בעל מחלה כרונית, קביעת הפרמיה בהתאם לרמת הסיכוי כי יצטרך לתבוע את הפוליסה, וכן הגנה על חייו של המטופל במקרה בו יצטרך טיפול משלים בחו"ל. המסמכים הרפואיים אותם המבוטח מציג לחברת הביטוח מאפשרים שיתוף של המוסד המטפל בהיסטוריה הרפואית של החולה במקרה של החמרה, והטיפול מותאם אישית לחולה על בסיס ההיסטוריה הרפואית שלו.