בטיסות לחו"ל, אם לצורך עסקים או לצורך חופשה, אנו נוטים לקחת עמנו את הציוד החשוב לנו ביותר. לעיתים ניקח ביגוד יקר, את המחשב הנייד ואת הטלפון החדיש, וכן יתכן כי נבחר לטוס עם התכשיטים היקרים לנו על מנת להתהדר בהם בארוחת הערב היוקרתית במלון. ניתן להרחיב את ביטוח הנסיעות ולכלול ביטוח כבודה, כאשר יש לשים לב כי לא כל מוצר שלקחתם עמכם מכוסה בביטוח זה, וכי הטאבלט, הלפטופ והטלפון הנייד יכללו בהרחבה נוספת.
מה מכסה ביטוח כבודה?
בביטוח הכבודה הסטנדרטי נכללים פריטים כמו:
- תכשיטים, שעונים, אבני חן ומתכות יקרות.
- כלי נגינה שונים.
- מוצרי חשמל אלקטרוניים ואופטיים שאינם מחשבים, טאבלטים או טלפונים ניידים.
- תשמישי קדושה ופולחן.
האם הפריטים מכוסים רק בטיסות?
לא. הפריטים השונים הכלולים בביטוח הכבודה מכוסים מהרגע בו עזבתם את הבית בדרך לשדה התעופה ועד לרגע בו שבתם לארץ. יש לשים לב כי הפריטים מכוסים בביטוח הכבודה, אך ורק אם אין ביטוח נוסף המכסה אותם.
מה קורה אם מוצר כלשהו נגנב?
אם הגניבה התרחשה לאחר שהגעתם ליעדכם מעבר לים, יש להגיש תלונה במשטרה המקומית בעיר בה אירעה הגניבה ולספק לחברת הביטוח העתק. אם המוצר נעלם, אבד או נגנב בטיסה, יש להגיש העתק אישור על הדו"ח שסופק למפעילת הטיסה, המפרט גם את נסיבות האירוע.
מה אם נגנב כסף מזומן?
ביטוח הכבודה אינו מכסה גניבה של כסף מזומן, לכן רצוי לטייל עם כמות מעטה של כסף מזומן, ולהעדיף כרטיס אשראי שכולל ביטוח מחברת האשראי, או המחאת מטיילים המבוטחת על ידי גופים פיננסיים שונים.
איך חברת הביטוח מחליטה באיזה סכום לפצות אותנו במקרה של גניבה?
כל פוליסת ביטוח כוללת את הסכום המרבי המוענק למבוטח על גניבת חפצי הערך השונים. לפני שטסים חשוב לרכוש פוליסה מתאימה המותאמת לשווי דברי הערך אותם אתם מתכוונים לקחת עמכם. חשוב לזכור כי לעתים קיימת השתתפות עצמית, ויש לבדוק האם משתלם לכם להגיש את הכבודה או שסכום ההשתתפות העצמית עולה על ערך דברי הערך שנגנבו.
נסכם בטיפ חשוב לרוכשי פוליסת הכבודה: יש לזכור כי דברי ערך שהיו ברשות ילדים או בני נוער עד גיל 18 ונגנבו יגררו פיצוי מוקטן, עד חצי מהערך של הסכום המרבי. לכן, בטיול בחו"ל עדיף שאדם מבוגר (מעל גיל 18) יישא את דברי הערך.